Euro ako medzinárodná mena - Kotlebová, Jana, 1969-
Postupný prístup k jednotlivým charakteristikám eura ako medzinárodnej meny. Problematika jednotnej meny v EMÚ sa bytostne dotýka aj Slovenska. Cieľom príspevku je vysvetliť základné faktory podmieňujúce samotný vznik a formovanie tejto novej menovej jednotky.