Přijetí eura a jeho dopady na investiční strategii - Pikora, Vladimír
Vstup Českej republiky do EÚ a do Európskej menovej únie (EMU). Referendum o vstupe do EÚ. Vstup do systému ERM II (Exchange Rate Mechanism - Mechanizmus výmenných kurzov). Splnenie všetkých Maastrichtských kritérií. Reforma verejných financií. Prijatie eura. Vývoj makroekonomických ukazovateľov po vstupe do Európskej únie. Česká koruna a situácia na devízovom trhu. Kurz koruny k euru. Česká národná banka (ČNB) a úrokové sadzby. Trh dlhopisov a akcií. Investičná stratégia v období vstupu do EÚ.