Ochrana obchodu - Leitgeb, Svatopluk
Opatrenia v rámci spoločnej obchodnej politiky EÚ a integrácia ČR do tohto systému. Ochranné opatrenia pred zvýšenými dovozmi z členských štátov WTO a zo štátov, ktoré nie sú členmi WTO. Kvóty pre dovoz niektorých oceliarskych výrobkov a niektorých priemyselných výrobkov pôvodom z Číny.