Západ hľadá nové zbrane boja o textilné trhy - Schönwiesner, Roman
EÚ bola v r. 2002 najväčším exportérom textilných výrobkov na svete. Obrovská konkurencia najmä v rozvojových ekonomikách (Ázia). Koniec protekcionizmu. Výroba textilu a odevov v EÚ a vstup nových kandidátskych krajín v máji 2004 - zmeny s tým spojené. Európsky priemysel sa bude musieť zmenám prispôsobiť. Značky a kvalita.