K problematice statistických modifikací devizového kurzu - Nesládková, Markéta
Definície devízového kurzu. Nominálny efektívny kurz (effective exchange rate - EER). Výpočet EER pre jednotlivé roky. Reálny efektívny kurz (real effective exchange rate - REER. Výpočet REER. Štatistické modifikácie menového kurzu.