Vyhledávání znalostí z dat a statistika - Skalská, Hana
Metódy dolovania vedomostí z dát a data mining. Výklad pojmu data mining (DM). Problematika vyhľadávania vedomostí z dát. Dáta a ich príprava. Príklady aplikácie, riešených s využitím technológiou KDD - Knowledge discovery in database. Používanie DM a možné sociálne dopady KDD. Príklady rozdielov medzi štatistikou v DM a v technológiách KDD.