Systémový přístup k evropské integraci - Vítek, Miloš
Systémový prístup spája hľadiská ekonomické, politické, historické a ekologické. Do popredia záujmu sa dostávajú otázky demokracie, liberalizmu a nacionalizmu. Konkrétne scenáre európskej integrácie do roku 2010. Globalizačné ideológie presadzujúce predstavu neobmedzenej expanzie a podceňujúce kolektívnu identitu. Príspevok naznačuje možné smery rozširovania štúdií ekonómie a manažmentu v zmysle systémového prístupu.