Teoretický fundament přímých zahraničních investic - pohled firmy - Štrach, Pavel
Definovanie priamych investícií a priameho investora. Realizácia priamych zahraničných investícií nadnárodnými spoločnosťami (MNCs). Mimotrhové externality ako dôvod pre podporu priamych zahraničných investícií. Výhody priamych investícií pre krajiny bohatšie a chudobnejšie.