Slovensko chce pomáhať najmä Balkánu a strednej Ázii - Hirman, Karel
Rozvojová pomoc Slovenska tretím krajinám podľa predstáv EÚ zatiaľ naráža na limity štátneho rozpočtu. Slovensko ako staronový donor. Dôvody vyspelých krajín združených v OECD alebo EÚ pre rozvojovú pomoc chudobným krajinám. Pravidlá pomoci. Prioritou sú bližšie regióny.