Pretrvávajúce iracionality umožňujú daňové úniky - Burák, Emil
Nedostatky, ktoré umožňujú daňové úniky. Absencia stabilizátorov daňovej disciplíny. Nepotrestanie daňovej nedisciplíny. Malospotrebiteľský predaj alkoholu. Absencia jednotného štátneho infosystému. Problém prostitúcie. Nedostatočné kompetencie daňovej polície.