[Rómska problematika] - Hirman, Karel
Z obsahu: Pri podpore Rómov zostáva problém na slovenskej strane - Slovensko sa nemôže spoliehať na pomoc EÚ. Efektívnosť pomoci znižuje slabá komunikácia. Najväčšia chudoba je v osadách. Pre ETP Slovensko je prioritou práca v teréne. Svinia zostáva rozdelená na dve časti.