Aktívna politika trhu práce zostane kvôli znevýhodneným - Horníková, Zuzana
Reforma sociálneho systému a trhu práce. Zmeny v sociálnych dávkach. Aktívna politika zamestnanosti stimuluje priamo trh práce. Národný úrad práce (NÚP) by mal od r. 2004 zaniknúť. Kritika efektivity nástrojov aktívnej politiky. Návrh osobnej zaangažovanosti príjemcu pomoci. Nová definícia príspevkov sa viac zameria na znevýhodnené skupiny - zdravotne postihnutí, mladiství, absolventi, dlhodobo nezamestnaní, osamelí rodičia... Pomoc z ESF. Skúsenosti V. Británie.