Outsourcing bezpečnosti naráža na konzervatívnosť firiem - Cveček, Daniel
Slovenské spoločnosti zatiaľ pred outsourcingom väčšinou uprednostňujú ochranu svojich sietí vo vlastnej réžii. Ochrana info-komunikačných technológií (IT) klasickými zabezpečovacími systémami je nedostatočná. Vo svete firmy využívajú služby outsourcingových partnerov. Menšie a stredné podniky v SR pomaly pristupujú k outsourcingu. Ďalšie oblasti uplatnenia outsourcingu. Cena závisí od charakteru služby.