Moderná teória a staré daňové kánony (východisko k posudzovaniu spravodlivosti zdanenia) - Burák, Emil
Daňový systém a jeho definícia. Názor Adama Smitha na zdaňovanie. Zásady a princípy zdaňovania. Spravodlivosť daní a dva nosné princípy. Rozdiel medzi vertikálnym a horizontálnym "fair-play". Slovensko a daňová reforma s plánovanou účinnosťou od roku 2004.