Štátny dlh so zameraním na zahraničnú zadlženosť SR (analýza rokov 2000-2002) - Baláži, Peter
Charakteritika štátneho dlhu (definície). Štátny dlh Slovenskej republiky. Analýza vývoja štátneho dlhu vo fiškálnom sektore (2002). Hlavným problémom v oblasti dlhovej služby je prefinancovanie štátneho dlhu a potrieb štátneho rozpočtu. Pomoc štátu vo forme štátnych záruk a priamych finančných dotácií. Členenie štátneho dlhu - vnútorný, zahraničný, krátkodobý, dlhodobý, hrubý a čistý dlh. Zahraničná zadlženosť SR. Štruktúra zahraničnej zadlženosti vykazovaná NBS.