Nobelova cena znova americkým ekonometrom - Múčka, František
Nobelovu cenu za ekonómiu za rok 2003 získali Brit Clive W. J. Granger a Američan Robert F. Engle. Ocenenie získali za významné prispenie k rozvoju nových metód pri analyzovaní stále sa meniacich hodnôt - úrokové sadzby, výmenné kurzy alebo ceny cenných papierov.