Etika v pojišťovnictví abstraktní filosofická kategorie mimo současnou realitu nebo pojem nabývající v současném světě stále konkrétnějšího významu? - Koníček, Vladimír
Princípy a význam filozofických kategórií, ako je etika, morálny, mravnosť v oblasti poisťovníctva. Neetické chovanie. ČAP a schválenie Kódexu etiky v poisťovníctve. Zásady etického chovania v Kódexe. Príklad z praxe.