Imunita a hlava štátu z hľadiska medzinárodného práva - Galdunová, Katarína
Problematika imunity, s dôrazom na postavenie hlavy štátu, a to na úrovni medzinárodného práva, ktoré sa v danej oblasti mení pod vplyvom vyvíjajúcich sa zásad práva ius cogenes. Najvyššia ochrana, nedotknutosť a imunita. Príklad národnej právnej úpravy Foreign sovereign immunities act 1976, USA.