K politice zaměstnanosti Evropské unie
Európska únia venuje veľkú pozornosť politike zamestnanosti v jednotlivých členských štátoch. Hlavné smery politiky zamestnanosti členských štátov boli schválené Radou 22.7.2003 ako jeden zo súboru dokumentov (2003/578/ES).