Personální certifikace - moderní nástroj řízení lidských zdrojů - Nenadál, Jaroslav
Nástrojom, ktorý sa rýchlo stáva dôležitou súčasťou riadenia ľudských zdrojov je tzv. certifikácia personálu. Táto certifikácia sa stala prirodzenou súčasťou mechanizmov uplatňovaných Európskou úniou pri napĺňaní jej politiky kvality. Ide o nezávislé posudzovanie spôsobilosti pracovníkov zastávať určitú funkciu v oblasti manažmentu. Certifikácia personálu v modeli City and Guilds. Certifikácia personálu podľa harmonizovanej schémy EOQ (Európska organizácia pre kvalitu).