Evropský sociální fond v ČR - Líska, Jan
Európsky sociálny fond - využívaný ako finančný nástroj pri realizácii európskej stratégie zamestnanosti. ČR môže čerpať v období 2004-2006 prostriedky vo výške 457 mil. eur na základe tzv. programových dokumentov. Najvýznamnejšie programové dokumenty: Operačný program Rozvoj ľudských zdrojov, Jednotný programový dokument pre Cieľ 3 hlavné mesto Prahu.