Franco Modigliani - Rozborilová, Dária
Život a dielo amerického ekonóma talianskeho pôvodu Franca Modiglianiho, nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu v roku 1985. Jeho poznatky viedli k obohateniu teórie peňazí, úroku a úrokových mier, teórie finančných trhov, teórie spotreby, teórie investícií, teórie inflácie a teórie nezamestnanosti. Prispel k analýze deficitného financovania vládnych výdavkov a k analýze účinkov stabilizačnej hospodárskej politiky. Výber z prác F. Modiglianiho.