Ako sa pýtať? - Adamková, Hana, 1969-
Správne otázky pomáhajú viesť rozhovor logickým smerom a minimalizujú tak príležitosti na nedorozumenie. Ak dodržíme pravidlá aktívneho počúvania, technika kladenia správnych otázok bude pomerne jednoduchá. Základné typy otázok využívaných pri rozhovore - otvorené otázky, uzavreté otázky, sugestívne otázky, alternatívne otázky, protiotázky, kontrolné otázky, motivačné otázky, rečnícke otázky.