Podnik a jeho svět - Heger, Martin
Vonkajšie okolie determinuje ciele a správanie sa podniku. Podnik v ekonomickej teórii. Externé faktory vplývajúce na činnosť podniku. Geografické, sociálne, politické, právne, ekonomické, ekologické, technologické, etické a kultúrno-historické prostredie.