Sociologická charakteristika medzinárodnej bezpečnosti - Škvrnda, František
Základné sociologické prístupy k súčasnému chápaniu bezpečnosti. Východiská sociologického skúmania sociálneho fenoménu medzinárodnej bezpečnosti. Vybrané sociologické aspekty skúmania medzinárodnej bezpečnosti.