Ako bežať preteky o euro - Tirpák, Marcel
Slovensko a prijatie spoločnej európskej meny. Termín začlenenia do menovej únie. Maastrichtské kritériá a ich plnenie. Zaostávanie v cenách. Kritérium deficitu štátneho rozpočtu. Úroveň tzv. konkurenčnej zrelosti. Výmenný kurz koruny oproti euru. Vývoj eura oproti doláru. Slovenské platy v EMÚ. Plnenie kritérií pre vstup do eurozóny, ich vývoj v roku 2002 a predpoklad na rok 2006. Porovnanie "ekonomickej zrelosti" krajín V4 k priemeru EÚ.