Pre ropu scenáre neplatia - Tirpák, Marcel
OPEC a jej vplyv na svetový trh ropy. Cena ropy za posledných 12 mesiacov (1.9. 2002-22.8. 2003). Špekulanti na svetových trhoch a cena ropy. Problémoví exportéri ropy (Negéria, Venezuela). Oživenie ropného priemyslu v Iraku. Iracké ropné rezervy. Všetko pre lacnejšiu ropu.