Ústupky pre vyvolených - Tirpák, Marcel
Ekonomický pokles v eurozóne. Vidina rýchleho oživenia a rušenie fiškálnych limitov platných v EÚ. Pakt rastu a stability. Ekonomiky starého kontinentu potrebujú štrukturálne reformy. Francúzsko porušuje limity EÚ. Uvoľnenie pravidiel Paktu rastu a stability. Ekonomický rast alebo fiškálna disciplína. Ignorovanie fiškálnej disciplíny sa nepáči menším členom EÚ.