Bezpečnostní a obranná politika EU ambice a realita na počátku roku 2003 - Khol, Radek
Koniec roka 2002 a začiatok roka 2003 priniesol rad dôležitých rozhodnutí v otázkach podoby bezpečnosti a vojenských inštitúcií EÚ. Rozhovory o úlohe EÚ v medzinárodnej politike, vrátane rozvoja bezpečnostných funkcií. Prielom vo vzťahoch EÚ-NATO. Prvá operácia EÚ pod hlavičkou EBOP.