Světová obchodní organizace a ochrana životního prostředí - Tošovská, Eva
Zástupcovia členských štátov Svetovej obchodnej organizácie (WTO) zahájili v septembri 2001 v Dohu nové kolo mnohostranných obchodných rokovaní. Prebiehajúce negociácie majú prispieť k riešeniu čiastkových problémov spojených s procesom postupnej liberalizácie medzinárodného obchodu cestou odstraňovania resp. znižovania colných a netarifných prekážok obchodu. Jedným zo široko diskutovaných problémov v kontexte netarifných bariér obchodu je tzv. "ecolabeling" (označovanie ekologicky šetrných výrobkov).