Oblasti pôsobnosti zahraničnej politiky Slovenskej republiky - Šmihula, Daniel
Stručná geograficko-demografická charakteristika Slovenska. Základné priestory medzinárodných aktivít Slovenska. Stredoeurópska dimenzia a Slovensko. Historické väzby Maďarska, Česka a Slovenska. Vzťahy so západoeurópskými krajinami a USA. Slovensko a bývalý priestor ZSSR. Svet a medzinárodné organizácie.