Nový autorský zákon je pokrokom iba spolovice - Fričová, Zuzana
Nový autorský zákon č. 618/2003 Z.z. platný od januára r. 2004. Charakteristika zákona. Sprehľadnenie celej oblasti autorského práva, zvýšenie právnej istoty všetkých subjektov autorskoprávnych vzťahov a zároveň dáva väčšiu zmluvnú voľnosť. Menej pokrokové zostali pasáže upravujúce organizácie kolektívnej správy autorských práv. Klady a zápory nového zákona.