Úloha nákupu se mění - Tvrdík, Zdeněk
Vývoj funkcie nákupu. Vplyv nákupu na zákaznícky servis a spokojnosť zákazníkov. Štyri stupne rozvoja nákupu. Výber vhodných dodávateľov. Kúpna cena - len jedna položka celkových nákladov. Možnosti úspor nákladov v oblasti nákupu. Rozhodovanie "Make or Buy" (urobiť sám alebo nakupovať). Prieskum trhu dodávateľov. Dôležitý zdroj informácií pre nákupcov - internet. Supply Management - nová kvalita vzťahov s dodávateľmi. Trendy v oblasti nákupu.