Vertical integration as a factor of competitiveness of agriculture - Grega, Libor
Vertikálna integrácia v rámci poľnohospodársko-potravinárskeho sektora je jedným z faktorov, ktorý významným spôsobom ovplyvňuje trhovú štruktúru a konkurencieschopnosť poľnohospodárstva. Motívy pre vertikálnu integráciu - motív efektívnosti a motív trhovej sily. Príspevok analyzuje a metodicky vymedzuje tieto motívy pre vertikálnu integráciu a vyjadruje sa k možnostiam kvantifikácie dopadov vertikálnej integrácie.