[Dôchodky] - Záborský, Ján
Z obsahu: Mýty o dôchodkoch sa šíria rýchlo a vytrvalo. Mýtus 1: Vysokoškoláci si musia hradiť dôchodkové poistenie. Mýtus 2: Reforma prinesie každému väčší dôchodok. Mýtus 3: Materská je z hľadiska dôchodku stratený čas. Mýtus 4: Druhý pilier = vyšší dôchodok. Mýtus 5: Štát dôchodky zdaní. Mýtus 6: Ľudia budú musieť pracovať dlhšie. Mýtus 7: Dane sa vzťahujú aj na dôchodkové úspory. Bez súkromného vlastníctva reformy niet. Na koľko by vyšli dôchodky od prezidenta.