Limit na krytie hypoúverov je podľa bankárov zbytočným byrokratickým obmedzením - Kláseková, Martina
Banky, ktoré chcú poskytovať hypotekárne úvery, musia podľa pravidiel Národnej banky Slovenska (NBS) vydávať hypotekárne záložné listy (HZL). Podľa NBS musí mať hypotekárny úver špeciálne krytie. Podľa slovenských bankárov ide o zbytočné byrokratické obmedzenie bez logického dôvodu. Rozpory medzi NBS a ostatnými bankami ohľadom HZL.