Válka v Iráku v roce 2003 a její důsledky pro ropný průmysl - Raděj, Tomáš
Výnimočná kvalita irackej ropy, bohaté zásoby a nízke náklady na ťažbu ropy - faktory, ktoré robia z irackej ropy žiadanú a výnimočnú komoditu. Produkcia ropy v roku 2003. Ropná infraštruktúra v Iraku. Dôsledky vojny pre iracký ropný priemysel. Politické dôsledky operácie v Iraku. Postoje Kurdov a irackých šítov.