Geopolitika kaspického regionu - Souleimanov, Emil
Problém surovinovej bezpečnosti. Výška energetických zásob kaspického regiónu a ich význam. Geopolitický význam kaspického regiónu. Kaspický región v ruskej politike 90. rokov. Záujmy USA a rusko-americké vzťahy na Kaspiku. Geopolitická revolúcia na Kaspiku.