Europoslanci nebudú mať rovnaké platy - Schönwiesner, Roman
Nejednotnosť poslancov Európskeho parlamentu (EP) v otázke platu poslancov. Snahu o jednotný plat zablokovalo Nemecko, Francúzsko, Švédsko a Rakúsko. V súčasnosti majú poslanci EP výrazne odlišné platy. Kritika a problémy okolo štedrých a netransparentných cestovných náhradách. Zablokovaním reformy platov hrozí zachovanie súčasného nekontrolovateľného systému.