Modelling with quantile distribution functions - Pacáková, Viera
Prezentácia nového prístupu k štatistickému modelovaniu rozdelenia pravdepodobnosti, ktorého základom sú náhodné variácie výberových premenných. Kvantilové funkcie umožňujú nájsť vhodný pravdepodobnostný model kombináciou jeho rôznych komponentov. Modelovanie pomocou kvantilov umožňuje flexibilný spôsob získavania pravdepodobnostných modelov, vhodných aj pre extrémne vysoké hodnoty.