Ekonomické a sociálne súvislosti integrácie Slovenska do Európskej únie - Šikula, Milan
Slovenská republika má jednu z najvyšších mier nezamestnanosti z európskych krajín. Potreba posilnenia politiky zameranej na tvorbu nových pracovných miest. Podpora tvorby pracovných miest. Chýba systém podpory vzniku a rastu malých a stredných podnikov (MSP). Nezamestnanosť a regióny Slovenska. Nízka minimálna mzda. Potreba rozvoja sociálnej politiky. Pokrač.