Meranie nezamestnanosti - Senderáková, Lucia
Praktické problémy merania nezamestnanosti a zmien pracovnej sily. Celková nezamestnanosť sa obyčajne meria dvomi spôsobmi: 1. Pojmom zásoby (stock) - vyjadruje rozdiel medzi veľkosťou pracovnej sily (v počtoch osôb) a veľkosťou zamestnanej pracovnej sily v každom časovom bode; 2. Percentuálnou mierou nezamestnanosti - pomerom medzi pracovnou silou a nezamestnanými. Vývoj nezamestnanosti v 1. polroku 2002 a 2003. Vývoj mier nezamestnanosti v SR. Metodické vymedzenie,