Usporiadanie vzťahu štátu a cirkví - Juran, Ján
Spoločným cieľom štátu a cirkví je všeobecné blaho občanov a ich vzájomná spolupráca a koordinácia. Právne postavenie, právne vzťahy. Zmluvy a dohody. Problematika financovania cirkví. Ochrana sakrálnych kultúrnych pamiatok.