Preparation and implementation of the Programme SAPARD: Who might be winners and losers - Hudečková, Helena
Prvé skúsenosti s programom SAPARD v ČR. Teoretické východiská odkazujú k šokovému a gradualistickému prístupu pri zvládaní sociálnej zmeny. Tieto prístupy sú prepojené buď s teoretickými základmi neoklasických ekonomických konceptov, alebo s klasickými sociologickými teóriami. Empirická časť článku je založená na zisteniach zo zúčastneného pozorovania a z rozhovorov s predstaviteľmi agentúr SAPARD. Článok tiež dokumentuje úlohu sociálneho kapitálu pri príprave programu SAPARD.