Kvantifikácia vplyvu rizikových faktorov na nastatie udalosti s využitím logistického EVW modelu - Šidlo, Rastislav
Pomocou odhadov relatívneho rizika je možné pri určovaní výšky poistného zohľadniť aj výskyt niektorých rizikových faktorov, ktoré sú zvyčajne z poistenia vylúčené. Na základe uvedených logistických regresných modelov by bolo možné poistiť na úmrtie aj osoby, ktoré prekonali infarkt myokardu. Logistický EVW model. Posúdenie vplyvu rizikových faktorov na kardiovaskulárnu mortalitu na základe reálnych dát.