Dizertačná práca: Vybrané štatistické metódy merania chudoby - Pažitná, Mária
Informácia o dizertačnej práci: Vybrané štatistické metódy merania chudoby. Práca je rozdelená do šiestich kapitol. Skúmajú sa v nej otázky chudoby od definovania určovania ekvivalenčných škál, hraníc chudoby až po jej meranie. V práci sú systematicky opísané metódy merania chudoby, ale aj ich aplikácia z dostupných údajov za Slovensko.