Upevňování Evropské unie v oblasti lidských práv - Šišková, Naděžda
Návrh Ústavy Európskej únie, ktorý predložil Konvent 20. júna 2003, vytvára predpoklady pre vznik európskeho konštitucionalizmu. Analýza pojmu a podstaty ľudských práv. Evolúcia ochrany ľudských práv v Európskej únii. Ochrana ľudských práv v súčasnej etape vývoja Európskej únie.