Minimálne požiadavky na bezpečnosť európskych tunelov - Janota, Aleš
Riešenie otázky bezpečnosti európskych cestných tunelov. Opatrenia navrhované Európskou komisiou. Návrh spoločnej európskej smernice na pôde Európskeho parlamentu a Rady Európy. Ustanovenia smernice dotýkajúce sa organizačného zabezpečenia prevádzky tunelov. Špecifikácia minimálnych požiadaviek na technické vybavenie tunela. Otázka bezpečnosti železničných tunelov a navrhované opatrenia. Minimálne bezpečnostné požiadavky na železničné tunely dĺžky 1-15 km.