Návrh koncepcie predložený ministrom vnútra a schválený vládou SR 14. mája
Návrh na budovanie orgánov miestnej štátnej správy a na určenie ich územnej pôsobnosti v zásade akceptuje návrhy jednotlivých ústredných orgánov štátnej správy a ich odôvodnenia - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, Ministerstvo financií Slovenskej republiky, Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky. Pokrač.