Lokalizační teorie - Gibarti, Jana
V regionálnych teóriách predstavujú lokalizačné teórie vývojovo najstaršiu skupinu, bezprostredne sa vzťahujúcu k vlastným teoretickým základom priestorovej ekonomiky. Príspevok zobrazuje vývoj lokalizačných teórií od polovice 19. storočia do 70. rokov 20. storočia. Všeobecne o teóriách lokalizácie. Špeciálne teórie lokalizácie. Teórie lokalizácie poľnohospodárstva a priemyslu. Významní regionalisti, ktorí uplatňovali lokalizačné teórie.